Meerwaarde van de zwangerschapsyoga-opleiding bij Sterrig Opleidingen

19 juli 2022

De meerwaarde? Je hebt een extra dienst om aan te bieden als docent en als studio!

Steeds meer vrouwen gaan naar zwangerschapsyoga in plaats van een ‘puf clubje’. Daarnaast is de kennis en verdieping die je opdoet tijdens deze opleiding iets dat je zekerder laat voelen als yoga docent. Je kan gedegen advies en les geven en je snapt wat een zwanger lijf nodig heeft tijdens een yoga les. Zo is onder andere het bekkengebied van een zwangere vrouw anders. Hier kennis van hebben is essentieel als yoga-docent.

Als ‘gewone’ yoga docent heb je met enige regelmaat een zwanger iemand in je les staan. Vaak weet je het als een van de eerste (“pssst..ik ben zwanger!”) en zal je met je zwangere yogi wat afspraken buiten de les maken over welke aanpassingen bij de houdingen verstandig zijn. Buiten de les? Ja, vaak wordt het nog niet gewaardeerd om tijdens de les de hele groep op de hoogte te stellen: “En voor de zwangere mensen onder ons…”

Het is vervelend als je als docent dan niet weet wat je juist wel of niet moet. Het sterkt je en het zorgt voor meer professionaliteit als je weet hoe je passend les kan geven en goed kan adviseren.

Als je de zwangerschapsyoga-opleiding hebt gevolgd:

  • kan je aanstaande moeders vakkundig begeleiden;
  • kan je zwangerschapsyoga lessen vormgeven;
  • kan je op je eigen manier zwangere vrouwen begeleiden in hun zwangerschap en voor hun bevalling;
  • kan je partners handvatten geven voor tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • weet je wat er nodig is om de vrouwen na de bevalling veilig te begeleiden naar de ‘gewone’ yogalessen;

weet je dat een yogales voor een zwangere vrouw een wekelijks terugkerend moment is waarin zij een mooie band opbouwt met de groep; er is ruimte om te praten, nieuws uit te wisselen en tips te geven. Dit is een groot pluspunt, aangezien dit bij de andere zorgverleners niet zo is, omdat dat een op een momenten zijn.

Eigenaar van yogastudio Sterrig en Sterrig Opleidingen, Jiska Hartsuiker – Clevering:

“Het is heel speciaal om zwangere vrouwen in deze fase te begeleiden. Ik streef er naar om tijdens zwangerschapsyoga een setting te creëren waarin mensen zich vrij voelen om dingen te delen, maar waar men het niet perse eens hoeft te zijn met elkaar. Kijk bijvoorbeeld naar het gesprek over flesvoeding en borstvoeding. Het gaat er om dat je met elkaar in gesprek kan gaan en dat jij dan voelt en kiest wat goed is voor jou en jouw kindje. Je maakt als docent oprecht mooie dingen mee en het contact daarna (soms komt bijvoorbeeld iemand na de bevalling de baby laten zien) is waardevol.”

Wil je meer weten over de onderwerpen, toelatingseisen en data van deze opleiding?

Kijk dan op Zwangerschapsyoga-opleiding Sterrig Opleidingen