Yoga Nidra; toepassing in de praktijk, deel 1

2 februari 2023

Sterrig Opleidingen biedt onder andere de training “Yoga Nidra” aan. Tijdens deze training maak je in onze sfeervolle studio in Wolvega, kennis met de wetenschap achter Yoga Nidra en met de diverse toepassingen van Yoga Nidra. Je ontvangt daarnaast alle tools die je nodig hebt om je eigen Nidra script te schrijven en te oefenen, zodat jouw script een eigen en levend document kan worden.

Graag deelt het Sterrig Team met je hoe de deelnemers de training hebben ervaren en toepassen in de praktijk.

Gezond balans leefstijl coaching

Tineke Wiersma, orthomoleculair therapeut en eigenaar van Gezondbalansleefstijlcoaching

“Eigenlijk kende ik Yoga Nidra niet, wel de naam maar ik had geen idee wat het inhield. En ik blijk niet de enige te zijn, de meeste mensen die ik hierover vertel hebben er nog nooit van gehoord. Bij Yoga denken ze al snel aan ingewikkelde houdingen en Zen. De Zen klopt, maar geen ingewikkelde houdingen.

Wat een heerlijke lesdagen waren het, een hele fijne locatie en wat een warm onthaal. En niet onbelangrijk Angela is een hele fijne en kundige docente! Zoveel geleerd in deze 2 dagen!

Yoga Nidra heeft mijzelf veel rust gebracht, rustiger omgaan met lastige situaties en ook ik slaap er beter door. Ik gebruik het ook bij de slaapcoaching waarmee ik onlangs gestart ben.

Als slaapcoach geef ik een serie van 4 workshops en aan het einde van elke workshop sluiten we af met een Yoga Nidra. Heel mooi om te zien hoe ontspannen de cliënten zijn na afloop. Ze ervaren het als heel fijn en relaxt. Ik heb zelf een script geschreven voor de slaapcoaching met als Sankalpa: ik ben een goede slaper. Door dit iedere les, en liefst dagelijks te herhalen, wordt je onderbewustzijn beïnvloed en blijft het dagelijks doorwerken.

Daarom heb ik voor het beter in slaap vallen en doorslapen een verkorte en aangepaste versie ingesproken en opgenomen. Deze kun je dan zonder WIFI in bed beluisteren.

Binnenkort ga ik ook een introductie les Yoga Nidra geven in een nieuwe Yoga Studio. Hiervoor schrijf ik natuurlijk een mooi nieuw script. Het lijkt mij fijn om ook in een andere setting de Yoga Nidra les te geven. En wie weet wat voor moois hier uit voort komt.”