Peuterdans – Een Dansende Start voor Groei en Ontwikkeling

10 januari 2024

Welkom in de wervelende wereld van Peuterdans bij Sterrig Opleidingen! Onze ervaren docent Jiska Clevering, met ruim 8 jaar ervaring, neemt peuters mee op een magische reis van beweging, spel en expressie.

Springplank voor groei van yoga Studio Sterrig

Sterrig’s reis begon met Peuterdans, Kinderyoga en Hatha yoga. Deze danslessen voor peuters bleken een mooie combinatie met de yoga lessen voor kinderen en volwassenen. De jongste dansers zorgden voor een mooie doorstroom naar de Kinderyoga, terwijl hun ouders ook de weg naar de volwassen yogales vonden. Met prijzen variërend hier in het noorden tussen €8,75 en €10 per les, is Peuterdans niet alleen een verrijking voor de kinderen maar ook een waardevolle aanvulling voor elke studio. Je haalt namelijk alle leeftijden in huis en zorgt voor een natuurlijke doorstroom in alle lessen.

In de Dansschoenen van een Peuter

Bij de peuterdans hebben we diverse thema’s zoals ‘circus’ en ‘samen spelen’. Zo was er die keer dat ik vroeg op een peuterspeelzaal arriveerde, een perfect moment om door het nieuwe thema te gaan. Tijdens een spontane ontmoeting met een oud collega ontstond er een boeiend gesprek over peuterdans, waarbij we keken door de ogen van het kind en de ontwikkelingsgebieden die hierbij komen kijken.

Peuterdans is een rijke mix van beweging, leren, ontdekken en experimenteren. Elk kind beweegt op zijn of haar eigen manier; sommigen vrij en ongebonden, anderen observerend en voorzichtig. Door middel van dans stimuleren we niet alleen de motorische ontwikkeling maar ook de sociaal-emotionele groei.

Elke les is een avontuur op zich. We gebruiken thema’s als ‘samen spelen’, integreren verhaaltjes en liedjes, en creëren zo een rijke leeromgeving die zowel de taal- als spraakontwikkeling stimuleert. En het allermooiste? De kinderen hebben de tijd van hun leven!

Peuterdans: Een Keuze, Geen Verplichting

Een moeder vroeg me eens of het ‘moeten’ al zo jong begint. Mijn antwoord: bij peuterdans moet helemaal niets. Het gaat om willen, om kiezen. Een recente ervaring op de peuterspeelzaal illustreert dit perfect. Een verlegen jongentje koos op zijn eigen tempo om deel te nemen en vond uiteindelijk zijn weg naar plezier en lachen.

Dansend naar de Toekomst

Bij Sterrig Opleidingen geloven we dat dans een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van kinderen. Peuterdans is slechts het begin van een reis vol groei, plezier en ontwikkeling. Daarom bieden wij nu ook de Peuterdans opleiding aan zodat meer kinderen in aanraking kunnen komen met Peuterdans en het voor de Peuterdans docent ook een mooi moment van de week kan zijn als als die kleine peuters rondhuppelen met een glimlach op hun gezicht.