Beginnend yogi tot studio-eigenaar; iedereen is welkom bij de yoga nidra opleiding. 

7 juni 2023

In deze blog vertellen we je meer over het belang van yoga nidra, voor jou en voor je eventuele klanten. Daarnaast vertellen we meer over hoe onder andere het onderwerp marketing ook voorkomt in de opleiding.

Waarom yoga Nidra?

Veel mensen in de huidige maatschappij zijn overprikkeld. Er wordt veel van mensen verwacht en men leeft op de toppen van hun kunnen. Werk, gezin, vrienden, sport, cultuur opsnuiven. Dit zijn zowel positieve als negatieve prikkels.

Yoga nidra kan je helpen om weer in oprechte ontspanning te komen. Je leert ontspannen op allerlei niveaus; emotioneel, mentaal en lichamelijk. Niks doen wordt vandaag de dag gezien als lui en negatief, terwijl het essentieel is om tot rust te komen. Dan gaat het lichaam pas echt op celniveau herstellen. Veel mensen doen dit niet meer.

De rustmomenten verdwijnen 

Dit komt onder andere doordat rustmomenten en mijmermomenten steeds meer verdwijnen. En als er dan wel een rustmoment ontstaat (in de rij staan, als je even moet wachten in een restaurant, als je op je kind staat te wachten op het schoolplein) dan pakken veel mensen hun telefoon. Verslaafd aan prikkels, terwijl je je er eigenlijk slechter door gaat voelen.

Wat je allemaal MOET doen tijdens Yoga Nidra?

Niet zoveel. Want yoga Nidra is super toegankelijk. Je hoeft alleen maar te gaan liggen en je wordt voor de rest begeleid. Yoga nidra is een vorm van liggende, begeleide meditatie, maar dan zonder de onrust en ongemak die bij meditatie nog weleens wil ontstaan. Het is voor veel mensen direct ‘succesvol’, want je ervaart de positieve effecten vrij snel. Je krijgt weer een balans tussen aan en uit staan. Als je yoga nidra vaker doet, kom je makkelijker in de relax modus. Ook tijdens andere momenten in je leven.

Je kunt ook werken aan het herprogrammering van jezelf. Via yoga nidra kom je makkelijk tot je kern en kan je vanuit daar iets creëren voor jezelf. Het ontkiemen van je intentie gaat dan makkelijker.

Het is prima om het ook over marketing en het onderscheiden van je studio te hebben!

Als je als docent en/of studio-eigenaar de opleiding doet, wil je natuurlijk ook iets laten ontkiemen als het gaat om je verdere ontwikkeling en het werven van nieuwe klanten. Daarom zijn onze opleidingen inhoudelijk sterk, maar we schuwen ook niet de zakelijke kant die bij het geven van yoga komt kijken.

Docent Angela: “Ik maak tijdens de Yoga Nidra opleiding eigenlijk automatisch de vertaalslag naar hoe je zelf weer de opgedane kennis kan inzetten om klanten te genereren.”

Bij andere opleidingen zie je dit vaak niet terug. Het is bijna ‘not done’ om yoga te zien als iets waar je ook marketing op los moet laten en waarbij je ook commercieel moet denken.  Als je bij ons als yogadocent en/of studio-eigenaar een van de opleidingen volgt, krijg je een compleet pakket. Je leert alles over het yoga-onderdeel, je ervaart persoonlijke groei en je leert meteen hoe het in te zetten als docent of studio. Denk aan marketing, je studio onderscheiden, tips en trucs.

Docent Angela: “We krijgen terug dat deze aanpak meteen heel concreet is en dat het erg gewaardeerd wordt. De suggesties die ik geef als het gaat om het zakelijk deel zijn welkom en voelen niet als ‘te commercieel’.”

Laagdrempeligheid, je welkom en thuis voelen staan bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Dus van beginnend yogi tot volleerd studio-eigenaar: iedereen is welkom bij de yoga nidra opleiding.