Aerial, Yin & Relax; een mooie aanvulling voor elke yogi, yogadocent en yogastudio

8 juni 2022

Sinds enkele maanden werken we samen met Angela. Zij geeft de opleidingen ‘Aerial, Yin & Relax‘ en ‘Yoga Nidra‘ binnen Sterrig Opleidingen. Deze opleiding is een mooie aanvulling voor elke yogi, yogadocent en yogastudio. Zo merken we zelf binnen de yogastudio van Sterrig, dat het doek veelzijdig is in te zetten en een goede aanvulling is op alle vormen van yoga en mindfulness die er geven wordt.

Een kort maar krachtig interview met Angela geeft weer waarom Aerial en Yin Yoga zo essentieel zijn.

Waarom ben je zo enthousiast over Aerial en yin yoga?

In de snelheid van het dagelijks leven van tegenwoordig ontberen we steeds meer de natuurlijke pauzes en rustmomenten. Yin Yoga biedt de mogelijkheid om weer te (leren) vertragen. In de rust van het doek en de stilte van de houding krijg je de kans om weer meer naar binnen te keren. Beetje bij beetje wat meer uit het denkende hoofd en terug in het voelende lichaam. ‘And we need to feel it in order to heal it’. Oftewel, we kunnen pas echt voor onszelf zorgen als we de tijd nemen om te luisteren naar ons lichaam.

Aerial Yin biedt daarnaast de mogelijkheid om de transitie naar die verstilling wat te versoepelen door de ruimte te geven voor zachte bewegingen in het doek. Zodat je niet in een keer in de stilte hoeft te komen, maar geleidelijk aan de rust in kan bewegen.

Waarom kun je het iedereen aanraden?

Als kind word je veel gedragen. Het heeft een troostende werking en geeft een gevoel van geborgenheid. Naarmate we ouder worden, worden we steeds minder gedragen. Het doek geeft je wel weer de mogelijkheid om je te laten dragen en dat diepe gevoel van geborgenheid terug te halen.

Wat is de meerwaarde voor de docent of de studio om Aerial yin en relax te kunnen aanbieden?

Het is echt een publiekstrekker. Er zijn tegenwoordig heel veel yogastudio’s waar je yin yoga kunt beoefenen en het wordt steeds lastiger om je als studio te kunnen onderscheiden. Aerial Yoga en specifiek Aerial Yin is echt een onderscheidend vermogen waarmee je mensen naar jouw studio kunt trekken. Daarnaast kun je het doek natuurlijk op nog veel meer manieren inzetten, dus het opent alleen maar deuren naar meer mogelijkheden.

Voor meer informatie of aanmelden bij deze opleiding kan je naar

Aerial, Yin & Relax opleiding